En vanlig februarihelg som var väldigt ovanlig!

Idag börjar en av flera sportlovsveckor och i den här vevan genomförs en mängd årsmöten och jag brukar vanligtvis vara med på så många jag kan. Jag gillar verkligen mötena med våra distrikts- och föreningsföreträdare. Och det är en intensiv tid som råder nu och ett antal veckor framöver. Den stora skillnaden mot tidigare är att de möten som genomförs i närtid sker digitalt.

Några årsmöten är framflyttade till senare i vår med förhoppningen att det då ska kunna gå att genomföra, vanliga, fysiska möten. För min egen del och för delar av styrelserna i de distrikt jag medverkat hos under den gångna helgen blev det en hybrid av fysiskt möte och digitalt möte. Om några i ledningen kan vara på plats känns det ändå lite tryggare än om alla sitter på sin respektive kammare.

Kändes extra fint att efter mötet sitta ned och dryfta en del angelägna frågor kopplat till dalslandsfotbollen.

I fredags eftermiddag åkte jag till Mellerud och tillsammans med delar av Dalslands FF:s styrelse var jag fysiskt på plats i Tingshuset i Mellerud. En plats där det normalt sett fattas många viktiga beslut rörande Melleruds kommun och dess verksamhet. Den här fredagskvällen var det Dalslands FF som hyrde in sig och föreningarna kopplade upp sig via Teams och vi kunde genomföra mötet på ett bra sätt.

Oerhört positivt att innan mötet få snacka med Markus Svensson, distriktsordförande, Maria Pettersson-Lans, kanslichef, Leif Källén, v ordf i distriktet och Daniel Lans, ordförande i Kroppefjälls IF. Tillsammans förberedde vi oss inför mötet och jag fick sedermera förtroendet att leda mötet och också ge en betraktelse över året som gått och det som vi, i stora delar, har framför oss. Kändes extra fint att efter mötet sitta ned och dryfta en del angelägna frågor kopplat till dalslandsfotbollen. Den här typen av samtal uppskattar jag ännu mer i dagsläget än tidigare beroende på att möjligheterna har varit så begränsade till det under det senaste året.

Fotbollskompisarna i Dalsland och samtalet med dem gjorde verkligen min fredag. Stort tack. Mötet förlöpte lugnt och väl och det var idel omval. Det innebar att jag fick chansen att gratulera Markus Svensson till ännu ett år på ordförande-posten i Dalslands FF. Drygt hälften av de 29 föreningarna i dalslandsfotbollen hade hörsammat inbjudan till årsmötet 2021.

Direkt efter mötet i Mellerud styrde jag kosan till Karlstad för övernattning och efter sen incheckning så sov jag gott på Scandic Winn!
Tidig frukost pga att den enda slot-tiden som fanns för frukost i dessa corona-tider var väldigt tidig. Tidigare än jag hade tänkt, men det är priset man får betala när man checkar in så sent som jag gjorde. Efter frukost var det dags att styra kosan mot nästa distriktsårsmöte. Färden gick via Filipstad och Ludvika till Falun och årsmöte med Dalarnas FF. Mötet här genomfördes via Easy-Meet och allt var, som vanligt, väl förberett.

Grattis till Monika Wester och hennes kollegor för det stora förtroende ni har och ni fick från era föreningar.

Fick förmånen att här resonera under några timmar med Monika Wester, distriktets ordförande, som blev invald i den rollen för ett år sedan. En av anledningarna till att jag var i Dalarna var att distriktet firar 100 år, men själva uppvaktningen och firandet får anstå till en annan gång. På plats var också Stefan Jonsson, kanslichef, samt v ordf i distriktet Stig Stjärnesund samt styrelseledamoten Peter Björk. Precis på samma sätt som kvällen innan var det otroligt positivt att träffas och att få prata med varandra. Det var längesedan nu…

Jag fick förmånen att leda mötet och det förlöpte väl med idel omval och full acceptans för de tankar som styrelsen lade fram för beslut. Grattis till Monika Wester och hennes kollegor för det stora förtroende ni har och ni fick från era föreningar. Det fanns, glädjande nog, ett par motioner från Säters IF FK och föreningen företräddes av motionären, Per-Inge Nyberg, min gamle domarkompis. Motionerna handlade dels om domarrekrytering och vikten av att alla, solidariskt, hjälper till, samt om att det borde vara flera föreningar som kommer till årsmötena. Bra diskussioner och uppslutning bakom andemeningen även om inte Säters IF FK fick exakt gehör för sina förslag.

Drygt 20 % av föreningarna var närvarande och för att förbättra det till kommande år föreslog Islingby IK att styrelsen skulle utreda möjligheten att, när vi kommer tillbaka till ett mer normalt föreningsår, möjliggöra för deltagande såväl fysiskt som digitalt. Detta förslag gillades av årsmötet och förhoppningsvis leder det till bättre deltagande under kommande år.

Jag fick även här chansen att berätta lite om aktuella frågor inom svensk fotboll och självklart blev det en del kring utredningen om Ökad Samverkan. Det kan du läsa mera om här , och här är bilderna jag visade på mötena.

Stort tack till fotbollskompisarna i Dalarna för att ni, precis som i Dalsland, gjorde resan till Falun oerhört värdefull för mig. Inte nog med trevliga möten jag fick också med mig lite lokala produkter och Vikabrödet från Dalarna går alldeles utmärkt att kombinera med den dalsländska honungen! Tack!!

Glad och tacksam återvände jag sent på söndagseftermiddagen till Uddevalla efter alldeles vanlig, men ändå väldigt ovanlig, helg i februari!

Och tänka sig nästa helg blir det en repris men då hinner jag bara, med tanke på resan, med ett årsmöte. Jag hälsar på i Visby och ser framemot årsmötet med Gotlands FF nästa lördags-förmiddag!

Karl-Erik