Podden: Framtidens sponsring för föreningarna

Att få in sponsorer till en förening eller ett lag är inte helt enkelt alla gånger. Emre Gürler hos Eskilstuna United har tänkt ett steg längre och har många bra tips på hur man kan göra som förening, både när det gäller värdegrund och hur man kan tjäna pengar på det.

Emre Gürler är hållbarhets- och sponsringsansvarig för ett av Sörmlands starkaste varumärken. Eskilstuna United, som är en dam- och flickförening, arbetar med ett nytänk kring partnerskap och samhällsprojekt.

Gürler är övertygad om att framtidens sponsring handlar om att gräva där man står, att ta jämställdheten på allvar, samt att sätta idén och viljan att förändra framför tanken på pengar. I det här avsnittet delar han med sig av sina tankar och kunskaper, samt berättar om idrottens stora jämställdhetssatsning Sätt bollen i rullning.

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Hur mycket ska tränarna tåla" med tränaren Fredrik Sjögren som gick in i väggen och förbundskaptenen Janne Andersson.
  2. "Varför beter sig män och pojkar så här" med före detta landslagsspelaren Irma Helin och dåvarande generalsekreteraren för EFD Linda Wijkström.
  3. "Smakar det så kostar det, eller?" med föreningsansvariga Bosse Larsson i Burseryds IF och Tobias Tegnestrand i Rågsveds IF om kostnaden att spela fotboll.

Tre senaste avsnitten:

  • "Full kontroll i ny tränarroll" med PG Fahlström, lektor i idrottsvetenskap, och Malin Andersson, tränare i Skogstorps GoIF pratar om utmaningarna att vara tränare i dagens samhälle.
  • "Var finns pengarna" med Emre Gürler, hållbarhets- och sponsoransvarig i Eskilstuna United som pratar om sponsorer kopplat till samhällsnytta och viljan att förändra. 
  • "Utvisningarna för trashtalk skjuter i höjden" med Gestriklands FF:s Urban Ivarsson och Maria Persson på Friends som pratar om att trashtalk har ökat i ungdomsmatcher och hur man som ledare ska hantera det samt trakasserier i sociala medier.