Pia Sundhage med check till första Pia-stipendiaten

Sök det sjunde Piastipendiet

Är du den sjunde Piastipendiaten? Eller känner du personen som förtjänar utmärkelsen? Nu öppnar ansökningsperioden för det sjunde Piastipendiet. Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50 000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer. Nu kan du anmäla dig själv eller din kandidat.

Pia-stipendiet har hittills delats ut under tre år och nu är det dags för den sjunde utdelningen av 50 000 kronor, till en eldsjäl inom dam- och flickfotboll. 

- Äntligen är det dags att öppna upp ansökningsperioden till årets första Piastipendiat. Det är lika roligt varje gång att få ta del av och läsa de ansökningar och berättelser som kommer in, om eldsjälar och fantastiska personer som dagligen jobbar för flick- och damfotbollen i Sverige. Det blir en extra peppning att fram mot OS-starten i sommar få inspireras och ta del av fina fotbollsinsatserna som sker i Sverige, säger Pia Sundhage

Tidigare stipendiater är Moa Anderssons minnesfond i Virserum, Inger Arnesson, som lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort i 50 år, Anders Blomstrand, 70 år och verksam i Eskilstuna United, Elísabet Gunnarsdóttir, med elva säsonger i Kristianstads DFF, Lovisa Delby i Uppsala, tränare och fotbollsledare som gett så mycket av sig själv till dam- och flickfotbollen – under så lång tid, samt Kajsa Tornfalk, som med sitt starka ledarskap fört Jitex uppåt i seriesystemet.

Sök sjunde Piastipendiet

500 000 kronor finns att fördela totalt och medlen kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade. Ansökningar från de fem första perioderna är inte längre aktuella. Ansökningar höstens sjätte stipendiat tas med i beräkningen även till det sjunde.

Kriterier 

Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till det sjätte Pia-stipendiet senast den 31 maj. Du kan ansöka om stipendiet för din egen räkning eller nominera någon du tycker förtjänar det. När stipendiaten utses har Pia Sundhage sista ordet.