SvFF växlar upp i arbetet mot matchfixning

För att ytterligare stärka arbetet mot matchfixning har SvFF ingått ett samarbetsavtal med Sportradar Integrity Services. Sportradar är genom sitt Fraud Detection System världsledande i att monitorera spelmarknaden i jakt på avvikande oddsrörelser, vilket är en viktig pusselbit för att upptäcka misstänkt matchfixning.

Sportradar kommer under säsongen 2021 att monitorera spelmarknaden i över 2 000 matcher i Ettan, Division 2 herr, U21 Allsvenskan, U19 Allsvenskan samt träningsmatcher. Sportradar övervakar sedan tidigare även Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan samt Svenska Cupen och har också varit involverade i flera av SvFF:s tidigare matchfixningsutredningar.

– Vi försöker hela tiden hitta nya sätt att förstärka vårt arbete mot matchfixning. Genom samarbetet med Sportradar kommer vi få en ännu bättre övervakning av våra U-matcher och matcherna strax under elitnivån. Vi har väldigt goda erfarenheter av Sportradars arbete sedan tidigare och vi är övertygade om att vårt samarbete kommer bidra till att stärka integriteten inom svensk fotboll, säger SvFF:s Integrity officer Johan Claesson.