SvFF vädjar: Låt UEFA Women’s Champions League-finalen spelas med höjt publiktak

Endast en timme efter att UEFA Women’s Champions League-finalen mellan Chelsea FC och FC Barcelona avslutas höjs (om smittläget tillåter) publiktaket för större idrottsevenemang till 500 åskådare. SvFF har nu tillskrivit idrottsminister Amanda Lind och Folkhälsomyndigheten med en vädjan om att även finalmatchen ska kunna omfattas av de nya reglerna.

Det är första gången någonsin en Champions League-final spelas i Sverige, och frågan är när det händer nästa gång.

- Vi pratar om ett av den globala damidrottens allra största arrangemang, och det är naturligtvis tråkigt att det inte kommer att kunna genomföras inför fullsatta läktare. Men 500 åskådare är ändå mycket bättre än åtta. Och eftersom det bara rör sig om timmar innan de nya reglerna börjar gälla, har vi tillskrivit Folkhälsomyndigheten och regeringen och vädjat om en lösning som gör det möjligt att tillämpa det nya publiktaket på Gamla Ullevi även under finalmatchen, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

- Vi hoppas att det finns en vilja från regeringens och myndighetens sida att visa förståelse, stötta oss och ta sitt ansvar för att lösa den mycket olyckliga situation som uppstått. Champions League-finalen är ett unikt arrangemang, och med den ambition vi har att fortsätta få vara värd för de riktigt stora internationella evenemangen, är det naturligtvis viktigt att visa att vi har beslutsfattarnas stöd, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Officiella partners UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong