Se #inblickblågult: Plus 10 000

I spelaren ovan kan du se vårt webbinarium #inblickblågult Plus 10 000, som sändes inför Champions League-finalen på Gamla Ullevi den 16 maj. Programmet gästas av inspirerande personer som på olika sätt arbetar för att fler kvinnor ska anta ledarroller inom svensk fotboll.

Varför är endast var femte fotbollstränare kvinna? Hur kommer det sig att det inte är mer jämställt bland fotbollens maktpositioner? Och vem är det som dömer våra fotbollsmatcher? Under denna timma kommer vi att prata utifrån tre olika ledarroller; tränare, förtroendevalda och domare.

Vi gästas bland annat av:

  • Stéphanie Frappart, första kvinna att döma en herrmatch i Champions League
  • Caroline Sjöblom, förbundskapten för F19-landslaget
  • Matilda Lundblad, elitläkare i Elfsborgs IF
  • Caroline Strand, styrelseledamot EFD och VD Visit Stockholm
  • Albera Jene, tränare och Årets ungdomshjälte från Södertälje
  • Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska Fotbollförbundet och en av initiativtagarna till Plus 10 000

Se #inblickblågult i spelaren ovan!