Podden: ”Vi kvinnor måste vilja vara tränare!”

I veckans poddavsnitt ligger fokus på vad som kan göras för att få in fler kvinnor i fotbollen. Sussi Palmquist, ungdomsansvarig i Nässjö FF, gästar och berättar om framstegen som gjorts i hennes förening.

Runt om i landet pågår en mängd projekt och satsningar för att få in fler kvinnor i fotbollen.

Det går ofta trögt och på många ställen är könsfördelningen fortsatt skev.

Men i småländska Nässjö har kvinnorna klivit in i såväl ledningen som på planen.

Där har nästan alla barn- och ungdomslag en kvinnlig ledare.

Sussi Palmquist, ungdomsansvarig i föreningen, berättar hur de har gått tillväga.

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.
  2. "Hur mycket ska tränarna tåla" med tränaren Fredrik Sjögren som gick in i väggen och förbundskaptenen Janne Andersson.
  3. "Varför beter sig män och pojkar så här" med före detta landslagsspelaren Irma Helin och dåvarande generalsekreteraren för EFD Linda Wijkström.

Tre senaste avsnitten:

  • "Akademiboomen del 1 av 2" med Elias Mineirji, gruppchef för NaFu (Nationella fotbollsutbildare) på SvFF, om varför många föreningar erbjuder akademiverksamhet samt föräldrarnas roll i det. 
  • "Vi kvinnor måste vilja vara tränare" med Sussi Palmquist, ungdomsansvarig i Nässjö FF som pratar om hur kvinnorna tar plats i Nässjö.
  • "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.