10 röster i 10 dagar - Kanslichefen

I 10 dagar kommer 10 kvinnliga ledare utifrån sin roll i fotbollsrörelsen berätta om hur vi kan bli ännu fler kvinnliga ledare på och utanför fotbollsplanen, men även om utmaningarna kvinnliga ledare står inför varje dag! Röst #3 Maria Pettersson Lans 50 år, Kanslichef Dalslands Fotbollförbund.

Till en början så kände jag mig inte som en chef, detta var för snart sju år sedan när jag blev handplockad till rollen av vår före detta ordförande. Jobbet innebar för mig att vara en spelare i laget. Det är så det alltid varit och faktiskt fortfarande är- Ett team under ledning! Tiderna förändras och på dessa sju år har både svensk fotboll och Dalsländsk fotboll förändrats. Därmed har även mina arbetsuppgifter ändrats mycket och detta har format mig till den chef jag är idag.

En chef med hjärta för mina kollegor, mina förtroendevalda och mina föreningar. En chef med ett driv att på ett ambitiöst sätt jobba för föreningarnas och mina kollegors bästa. Jag ser mitt jobb som att var spindeln i nätet i detta distrikt, att vara tillgänglig och ha en serviceinriktad inställning och framtoning. När jag tänker tillbaka fick jag nog till en början bevisa gång efter gång att jag verkligen var rätt ”man ” för jobbet.  Det är inget jag tänker på eller blir ifrågasatt för idag, men visst är det så att jag som kvinna fått bevisa mer än vad mina 23 andra kollegor (alla män) behövt göra. Min chefspost gjorde mig till en av de första kvinnorna bland våra totalt 24 kanslichefer i Sverige. Idag är vi endast två i denna roll. Så för att vara ärlig har det ibland känts lite ensamt när vi har våra chefsforum eller som här i Götaland där jag är ensam kvinna när vi har våra kanslichefs träffar.

Ett tillfälle som jag särskilt minns var för några år sedan på vår årliga träff här i Götaland. Efter vår erfarenhetsutbytes och diskussions dag så var tiden innan middagen avsatt för spabad. När jag skriver detta idag kan jag inte låta bli att småle åt valet av aktivitet som gick ut på att sju män och en kvinna skulle bada tillsammans. Glömmer aldrig när en kollega från ett annat distrikt gick förbi mig på vägen från spaet. När han såg mig sitta vid brasan med ett glas öl och en god bok (aktiviteten jag valde istället) sa han;

-''Maria det slog mig förut, det var nog inte en så smart aktivitet detta''.

#Inblickblågult

Inom ramen för initiativet Plus 10 000 bjuder vi in till ett webbinarium söndagen den 16 maj kl. 19.00-20.00. Programmet gästas av inspirerande personer som på olika sätt arbetar för att fler kvinnor ska anta ledarroller inom svensk fotboll.

Anmäl dig till #inblickblågult redan idag!

Ett annat tillfälle, då det verkligen blev tydligt hur ensam jag var i min roll som kvinnlig kanslichef, var på ett chefsforum för något år sedan.  "Plus 10 000 projektet" var på agendan och det drogs en presentation och diskussionen som följde handlade om hur och varför är kvinnor mindre representerade än män? Där satt jag, i ett konferensrum med ett 25 tal män och två kvinnor.  Minnet är tydligt hur jag och Mija Lindberg från SvFF, tittade oss runt i rummet, tittade på varandra och sa; -Jojo vi har att jobba på.

Dock vill jag verkligen betona att det absolut går åt rätt håll, det har hänt mycket på ett par år! Det är även viktigt att säga att problematiken jag stött på som kvinnlig chef inte alls övervägande varit av män.

Det är snarare kvinnor som har haft svårt att hantera min titel som chef. Jag tror inte jag är ensam om att känna så som kvinna i en ledande roll och skulle vilja skicka med en inspirerande tanke till alla kvinnor som läser detta. - Låt oss stötta varandra istället för att konkurrera. Det finns nog plats för oss alla!

 

Tillbaka till mig som chef på kansliet. Jag tror och känner att jag växt in i min roll som chef och trivs väldigt bra i den. Att vara chef på Dalslands FF är så mycket mer än att bara vara chef. Vi är ett mindre kansli jag har två kollegor. En kanslist jobbar mer med administrationen, ekonomi och bokföring och en jobbar mer åt fotboll/föreningsutveckling samt är vår spelarutbildare.

Mina arbetsuppgifter är mycket varierande förutom att mejla och svara i telefon så innefattar det bland annat; Administrera serierna det vill säga anmäla in lag, lotta serier och vara tävlingskommitténs förlängda arm. Hjälpa till med fogishjälp ut till föreningarna, förbereda möten, skriva protokoll. Samt att jag ansvarar för IdrottOnline och projektstödet. Viss ärendehantering där jag bistår mitt disciplinutskott. Ansvarar för olika projekt såsom; Landslagets Fotbollsskola, Vilande föreningar Diplomerad förening, Plus 10 000, Ett steg framåt. Samt att se till att jämställdhetsfrågor är med som en röd tråd i förbundet. Deltar även på föreningsbesök och när tiderna är vanliga är jag med på alla spelordningsmöten samt spelformsutbildningar. Arbetet är mycket varierande utifrån säsong och givetvis har jag hjälp från mina kollegor men detta ligger på mitt skrivbord och är mitt ansvar.

Arbetet har gett mig mycket bred kunskap kring många områden och det gör mig till den chef jag idag är.

När jag satte mig för att skriva denna text så ställde jag frågan till mina kollegor och några förtroendevalda: Vad de anser att jag besitter för egenskaper som chef? Svaren gjorde mig överväldigad och gav mig en fantastiskt positiv känsla jag inte hade väntat mig, några kommer här nedan;

  • Har tålamod och är lyhörd
  • Är trevlig och glad
  • Kommunicerar bra och fungerar som ett bollplank till föreningarna och dess kanslister
  • Är energisk och rättvis
  • Rolig, generös, konstruktiv
  • Är en bestämd och rak ledare (när det behövs).

Eller som en engagerad föreningstränare skrev i ett meddelande härom veckan när han skulle reda ut några frågor i klubben:

"I fredags kände jag en liten hopplöshet gällande rådande situation kring covid-19 och huruvida man skulle kunna få ordning gällande planering och tänk. Under en längre period har jag blivit smittad med negativitet och spekulationer ifrån olika människor i föreningen, därav en känsla av lätt hopplöshet. Jag tänkte då såhär att jag pratar med en insatt och klok kvinna istället’’.

När jag frågade föreningsledaren om jag fick lov att citera honom svarade han att det absolut gick bra och bad mig även ta med följande text:

”Ända sedan jag har tagit klivit till att få agera ledare i en förening så har jag haft väldigt tät kontakt med Maria på Dalslands Fotbollsförbunds kansli. Frågorna har gällt allt mellan himmel och jord, men framförallt har jag ställt frågor gällande hur man ska tänka i vissa frågor som gäller seriespel och tänk kring det. I dessa tider är hon min hjälte. Det spelar ingen roll om det är en måndag 06.30 eller en fredag 19.30. Jag har alltid fått snabba, kloka och bra svar eller tips på hur jag ska tänka. Hon är en klippa och jag önskar alla distrikt kunde få ta del av en sådan fantastisk och driven individ. Hon brukar alltid svara när jag tackar för fantastisk service, att hon lovat sig själv att alltid vara tillgänglig när det handlar om föreningsfrågor! Tack för att du är du ”.

Så det här med att vara en kvinnlig kanslichef kanske inte är så dumt ändå?

Jag är otroligt tacksam för att jag vara omgiven av dessa fantastiska människor som kämpar ideellt för att våra föreningar ska fungera och leva. Tacksam för att få arbeta med människor som brinner för sporten, människors lika värde och möjliggör för så många att få ett sammanhang som annars inte funnits. Tack!

Att vara chef på kansliet i Dalslands Fotbollförbund, är så mycket mer än att bara vara chef.  Detta innebär att vara en spelare i laget- Ett Team under ledning! Jag har världens bästa jobb!

 

/Maria Pettersson Lans, Kanslichef Dalslands Fotbollförbund