10 röster i 10 dagar - Sportchefen

I 10 dagar kommer 10 kvinnliga ledare utifrån sin roll i fotbollsrörelsen berätta om hur vi kan bli ännu fler kvinnliga ledare på och utanför fotbollsplanen, men även om utmaningarna kvinnliga ledare står inför varje dag! Röst #4 Jackie Bachteler 31 år, Sportchef IF Brommapojkarna Flick.

Den första gåvan som mina föräldrar gav mig den dagen jag föddes var en fotboll. Trettio år senare har denna sport gett mig en utbildning, en chans att resa, långvariga relationer, en karriär och extremt mycket glädje.

Jag är amerikan men jag har varit i Europa sedan 2012, som tränare och spelare på professionell nivå. Jag har en erfarnehet som tränare i de bästa ligorna i Sverige, Cypern, Finland, Spanien, Costa Rica och USA. Mina roller har varit; Huvudtränare, assisterande tränare, akademidirektör, tränarutbildare, fystränare, lägerchef, individuell coach och projektledare. Jag har arbetat på alla nivåer, från gräsrotsnivå, akademiungdomar med både pojkar och flickor, till proffs. Samt att jag haft möjligheten att arbeta med många av de bästa spelarna i världen och i några av de största klubbarna i Europa.

#Inblickblågult

Inom ramen för initiativet Plus 10 000 bjuder vi in till ett webbinarium söndagen den 16 maj kl. 19.00-20.00. Programmet gästas av inspirerande personer som på olika sätt arbetar för att fler kvinnor ska anta ledarroller inom svensk fotboll.

Anmäl dig till #inblickblågult redan idag!

Jag har en kandidatexamen från Florida Southern College, i fysioterapi. Jag UEFA A-licens utbildad och strävar efter att få min UEFA Pro-licens.

Det finns många tränare, lagkamrater, spelare, kollegor och ledare som jag har lärt mig av och som har haft en positiv inverkan på både min karriär och mitt liv. Det har varit ett extremt privilegium att ha arbetat tillsammans med och haft mentorer så som Tony Dicicco, Tony Gustavsson, Ann-Helen Grahm och många fler!

Idag jobbar jag som sportchef i IF Brommapojkarna. Jag är ansvarig för flicksektionen och akademin upp till 15 år. BP är Europas största fotbollsklubb och det är inspirerande att få möjlighet att vägleda, skapa vägar och utveckla 1000-tal drivna spelare med höga ambitioner.

Min vision är att få en betydande inverkan inom kvinnofotboll och i hög grad bidra till fotbollens utveckling och tillväxt. Genom mitt ledarskap vill jag bli ihågkommen av hur jag upptäckte potential och hur jag positivt guidade, utvecklade och inspirerade spelare, tränare, kollegor och lag att följa en dröm. Att nå ett mål och sträva efter toppositioner inom fotbollen på och utanför fotbollsplan.

Sverige är ett ledande land inom damfotboll. En förebild både på och utanför plan för många nationer. För att upprätthålla den kvalité som detta land har uppnått är det avgörande att Sverige fortsätter att investera i utveckling, tillväxt och stabilitet på:ligastandarder (Damalssvenskan/Elitettan), TV, media-exponering, tränare, tränarutbildning, personal och vägar för ungdomar att bli elitspelare på professionell nivå.

Det är en spännande tid. Spelet har utvecklats snabbt över hela världen. 2019 såg vi ett mer taktiskt, fysiskt och tekniskt spel, damfotbollen har utvecklats något enormt om vi till exempel jämför med 2015. Ligor som Womens Soccer League i England, Primera-divisionen i Spanien, National Women's Soccer League i USA och enskilda lag runt om i världen har investerat i sitt kvinnoprogram och har “kommit ikapp ”Och överträffade till och med nivån i den svenska ligan. Många former av media investerar i damfotbollen, spelare börjar få ordentlig lön, det finns kvalificerade tränare och personal runt laget och det blir en prestigefylld karriär. Det här är några faktorer som i hög grad har påverkat utvecklingen av kvinnors spel runt om i världen.

Jag är stolt över att säga att Stockholm och Sverige är mitt hem. Jag har hittat min “American Dream” i Sverige.

Sverige tar positiva steg genom att visa alla matcher i Damallsvenskan live via Sportbladet, genom en ökat jämställd sponsring inom klubbar, mer jämställt på sociala medier, revidera tränarutbildningar, genom att ge kvinnliga tränare möjligheter och tillgång till tränarutbildning, genom att förbättra spelstandarden och att ställa UEFA-licens krav på att vara en huvudtränaren i Damallsvenskan.

Enligt min mening är nästa steg som skulle få störst inverkan vara att skapa personalregler. Till exempel bör det vara ett krav att alla lag i högsta ligan och inom elit ungdomsakademier ska ha styrketräning, idrottspsykologer, naprapater och en utbildad tränare. Om vi ​​ser kvinnors fotboll som en produkt så växer det något enormt. Investeringen i personalen och miljön runt klubbarna, lagen och spelarna kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av fotbollen och allmänhetens intresse. Klubbarna som är villiga att investera i sin akademi och miljö kommer inte bara att ha långsiktig framgång ekonomiskt utan vara de framtida ledande lagen i svensk fotboll.

Jag vill vara en del av denna resa och vara en del av att vägleda och utveckla nästa generation svenska spelare till nya höjder på hemmaplan och världsscenen.

/Jackie Bachteler, Sportchef IF Brommapojkarna Flick.