För femte året i rad samlar ICA och SvFF in pengar till fotbollsrörelsen

I samband med fotbolls-EM startar ICA en insamling till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra. Sedan 2016 har mer än 8,5 miljoner delats ut till föreningar som jobbar för att fler ska få chans att spela fotboll.

ICA har tagit fram ett blågult sortiment som är speciellt utvalda för att passa framför TV-matcherna. En del av varje varas pris går till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika – olika är bra. Tillsammans vill vi hjälpa föreningar som jobbar för att fler fotbollsdrömmar ska gå i uppfyllelse. För alla, precis alla, ska känna sig välkomna inom svensk fotboll – oavsett nationalitet, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariation.

Sedan 2016 har Alla är olika – olika är bra delat ut medel till fotbollsföreningar som aktivt jobbar för jämlikhet och inkludering inom fotbollen. Det kan till exempel innebära att klubben har ett projekt som utbildar flickor till domare eller en förening som har startat ett lag för personer med funktionsvariationer. När du köper ICAs blågula fotbollsvaror är du med och bidrar till detta viktiga arbete.

Gör din klubb något extra för allas rätt att spela fotboll? Läs mer om hur du ansöker om medel.