Podden: Akademiboomen del 2 av 2

Inom barn- och ungdomsfotbollen har akademierna poppat upp som svampar ur jorden de senaste åren. I två avsnitt ska vi titta närmare på hur akademierna har blivit så vanliga.

I del två diskuterar vi för- och nackdelar med akademier, vad föräldrar bör tänka på när de överväger att sätta sitt barn i en akademi och vad en förening som planerar att starta en akademi ska tänka på innan planen sätts i verket.

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.
  2. "Hur mycket ska tränarna tåla" med tränaren Fredrik Sjögren som gick in i väggen och förbundskaptenen Janne Andersson.
  3. "Varför beter sig män och pojkar så här" med före detta landslagsspelaren Irma Helin och dåvarande generalsekreteraren för EFD Linda Wijkström.

Tre senaste avsnitten:

  • "Akademiboomen del 1 av 2" med Elias Mineirji, gruppchef för NaFu (Nationella fotbollsutbildare) på SvFF, om varför många föreningar erbjuder akademiverksamhet samt föräldrarnas roll i det. 
  • "Vi kvinnor måste vilja vara tränare" med Sussi Palmquist, ungdomsansvarig i Nässjö FF som pratar om hur kvinnorna tar plats i Nässjö.
  • "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.