Verksamheten i full gång

SvFF:s nya utbildningssatsning Reboot - football for jobs är nu i full verksamhet sedan några veckor. Den planerade starten i maj fick senareläggas något på grund av rådande pandemirestriktioner, både nationellt och regionalt. Inledningsvis har de flesta aktiviteter förlagts utomhus och, när utbildningen krävt, i Corona-säkrade utbildningslokaler inomhus.

Bilden: Reboot-deltagare peppar barn vid Fotbollsskolan i Norrköping. Foto: SvFF.

Stort fokus ligger nu i början på att svetsa samman gruppen och lära känna varandra. Teambuildande aktiviteter såsom frisbeegolf, volleyboll och kajakpaddling har varvats med tränar- och domarutbildningar men även studievägledning och introduktion till arbetsmarknadskunskapen som kickar igång efter sommaren.

Teambuilding-aktivitet i Umeå. Foto: SvFF.

- Det som gör Reboot så intressant är kombinationen av idrott och utbildning. Efter ett par veckor tillsammans med deltagarna så ser vi redan nu idrottens positiva kraft. Att genom fotbollen och rörelse ta till sig kunskap. Att vara i ett team där var och en är betydelsefull, där man utvecklas individuellt och jobbar tillsammans framåt. Härligt att se glädje och utveckling redan nu, säger Anna Holm, projektledare i Norrköping.

Elver, Joel, Jakob och Dren – fyra av deltagarna i Reboot i Norrköping. Foto: SvFF.

Satsningen riktar sig främst till unga 16-24 år som går utan sysselsättning men även andra som av olika anledningar behöver lite extra stöd i sin process att ta sig in på arbetsmarknaden eller påbörja studier.

- På bara några veckor har vi märkt en stor utveckling hos de deltagare där språket ibland kan vara en utmaning. Under veckans utbildningar och aktiviteter har vi sett att de vågar utmana sig själva att prata. Att se våra nya vänner växa och få ökat självförtroende ger oss verkligen en stor portion av glädje och energi, säger Karin Göthberg, handledare i Umeå.

Under juli har många av våra deltagare några veckors sommarlov medan en del praktiserar och jobbar på sommarfotbollsskolor och turneringar. När vi drar igång igen i augusti finns fortfarande några platser kvar i främst Motala, Umeå och Norrköping. Anmäl dig idag eller tipsa de du känner att anmäla sig. Vi har en spännande och rolig sensommar och höst framför oss, häng på och bli en del av laget!