Ett år till Makkabiaden

I dagarna är det ett år kvar till ett av världens största idrottsevenemang, Makkabiaden, som kan beskrivas som ett OS för idrottare med judisk bakgrund. Precis som OS i Japan fick skjutas fram ett år har även Makkabiaden 2021 flyttats och det invigs istället den 12 juli 2022. Det planeras för svensk representation i bland annat fotboll.

Den första Makkabiaden genomfördes 1932 och spelen som genomförs vart fjärde år räknas som världens sjunde största idrottsevenemang med över 10.000 deltagare i 49 idrotter.

Svenska Makkabiförbundet, som samlar den judiska idrottsrörelsen i Sverige, planerar att skicka fyra fotbollslag till spelen nästa år, seniorlag på dam- och herrsidan samt juniorlag dam och herr (födda 2006-07 eller yngre).

Vet du någon spelare med judisk anknytning som kan vara intresserad av att veta mer om möjligheten att delta kan hen mejla till peter@makkabiad.com.