Fotbollsåret 2021 blir årsresumé i TV4

TV-programmet Fotbollsåret får en ny sprakande upplaga och sänds i TV4 den 27 december. Fotbollsåret 2021 blir i år en klassisk årsresumé fullmatad med fotbollskarameller, gäster och musik, där fotbollens bästa prisas och viktiga händelser från året skildras på bästa sändningstid. Bland annat delas Diamantbollen, Guldbollen och Fotbollskanalens hederspris ut när det gångna fotbollsåret uppmärksammas i TV4 mellan 21.00-23.00 den 27 december.

Förra året var det premiär för Fotbollsåret, ett program som uppmärksammade och hyllade 2020 års främsta fotbollshändelser. Nu är det klart att fjolårets premiär får en fullmatad uppföljare där Fotbollsåret 2021 åter lyfter det bästa från det gångna fotbollsåret i TV4.

Programmet flyttar in i TV4:s nya sportstudio och får i år ännu större stjärnglans med fler gäster på plats och musikinslag. Och till skillnad mot förra året sänds hela Fotbollsåret 2021 i TV4 och vid ett senare datum, den 27 december. Det blir således en klassisk årsresumé att njuta av med familj och vänner när det svenska fotbollsåret ska summeras och hyllas i dagarna före nyårsafton.

Under kvällen kommer priser som Årets målvakt, back, mittfältare och forwards delas ut, nästa mottagare av Fotbollskanalens hederspris tillkännages, och så koras årets bästa spelare på dam- och herrsidan när Diamant- och Guldbollen offentliggörs.

Dessutom bjuds tittarna på härliga återblickar på landslagens mästerskap i somras, elitfotbollens avgöranden i Sverige och skildringar från breddverksamheten runt om i landet – där bland annat den sjunde Piastipendiaten presenteras.

- Ännu ett glädjefyllt fotbollsår går mot sitt slut och vi ser fram emot att den 27 december få summera och uppmärksamma årets fantastiska fotbollsögonblick i TV4. Fotbollsåret 2021 blir en minnesvärd avslutning då vi får tillfälle att hylla både spelare och prestationer samt minnas tillbaka på betydelsefulla händelser från 2021, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

- Det blir en perfekt avslutning på 2021 att på TV4 åter få uppleva alla fantastiska ögonblick och samtidigt hylla och prisa årets bästa lag, spelare och ledare inom svensk fotboll, med höjdpunkter som Hederspris, Guldboll & Diamantboll, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Fotbollsåret 2021 sänds i TV4 mellan 21.00-22.00 och 22.15-23.00 (med avbrott för en nyhetssändning) måndagen den 27 december. Dessutom visas ett förprogram på TV4Play klockan 20.30, där bland annat Årets domare, Årets Futsalspelare och Årets eFotbollsspelare prisas.