Podden: Vem brinner för futsal?

Varför futsal? Det är en fråga en hel del föreningar och ledare inom fotbollen funderar över. Mathias Etéus, gruppchef futsal på SvFF, berättar om varför det är en bra idé - också för att utveckla innermittfältare inom fotbollen.

Högre tempo, fler målchanser, snabba beslut och mycket teknik. Futsal har de senaste åren tagit vintersäsongen med storm. Och numera finns en generation renodlade futsalspelare som inte ser en parallell karriär inom fotboll.

Men sporten är inte helt okontroversiell. En del menar att den tar inomhustider från andra idrotter. Andra menar att futsal ökar skaderisken. Mathias Etéus, gruppchef futsal på SvFF, menar att det är utövarna som bestämmer vilka idrotter som ska erbjudas.

Han är dessutom övertygad om att futsal inom en snar framtid kan berika fotbollen med tekniskt skolade och kreativa spelare, något som idag är en bristvara.

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.
  2. "Nivåindelning - för tränarens eller barnens bästa?" med Pernilla Karlsson, nationell fotbollsutbildare på SvFF, om varför permanent nivåindelning kan slå negativt mot såväl de ”nedgraderade” spelarna som de duktigaste.
  3. "Akademiboomen del 1 av 2" med Elias Minerji gruppchef för NaFu (Nationella fotbollsutbildare) på SvFF, om varför många föreningar erbjuder akademiverksamhet samt föräldrarnas roll i det. 

Tre senaste avsnitten:

Skicka frågor till podden