Slutkonferens för Life Tackle

EU-projektet Life Tackle närmar sig sitt slutdatum och bjuder in till slutkonferens i Rom den 15 mars. Konferensen kan följas digitalt.

Konferensen som varar en halvdag från 9.30 till 13.30 kommer fokusera på erfarenheter och insatser inom ramen för Life Tackle från projektmedlemmarna som är bland annat SvFF, italienska och rumänska fotbollförbunden samt Sant Anna Universitet i Pisa som är projektkoordinatorer.

Konferensen inleds med att UEFA presenterar sin hållbarhetsstrategi och pratar om framtiden för miljöledning i fotboll. Mot slutet av konferensen blir det en paneldiskussion med fotbollsorganisationer bestående av Juventus, FC Porto, Malmö FF, Real Betis och Stadio Olimpico i Rom. Paneldiskussionen är på temat "Professionella fotbollens arbete med miljöpåverkan". Allt avslutas med en frågestund.

Life Tackle - det har hänt

Inom ramen för Life Tackle har fotbollförbundet genomfört interna insatser med miljöfrågor som till exempel policyn för energi och miljö, externt har man genomfört rundabordssamtal som Advisory Board med sponsorer och partners för att diskutera hållbarhetsämnen där nya idéer har växt fram och intressanta initiativ har diskuterats.

De senaste månaderna av projektet har fokuserat på replikeringsaktiviteter och möten med fotbollsorganisationer utanför projektet för att utvärdera genomförbarheten av bland annat de pilottester som genomförts på fotbollsarenor runtom i Europa med fokus på mer miljövänligare fotbollsevenemang samt resultaten som har kommit fram av projektets insatser. Från Sverige har Friends Arena och Tele2 Arena varit involverade i projektet med bland annat praxis för hållbara initiativ.

I höstas genomfördes bland annat undersökningar med fotbollssupportrar och arenabesökare på våra landskamper för att få en bättre förståelse och insyn på besökarnas miljövanor i samband med fotbollsmatcher samt miljövärden kopplat till fotbollen.

Missa inte finalen när slutkonferensen genomförs den 15:e mars och anmäl dig redan idag!