Podden: "Så gör du med lagets talang!"

Alla lag har en eller ett par spelare som sticker ut från mängden. Ni vet, de där som kommit lite längre än övriga i laget. De gör flest mål, orkar springa längst, har bäst teknik eller den mest utvecklade spelförståelse. Men hur ger man talangerna möjlighet att växa och utvecklas i den egna gruppen?

Eller bör "stjärnorna" byta till mer ambitiösa lag, där de ges bättre förutsättningar att förädla sina färdigheter?

Anneli Norén är nationell fotbollsutbildare på SvFF. Hon har tränat flera av de spelare som idag finns på landslagsnivå. Här ger hon sin syn på hur du som breddlagstränare kan ge talangerna bästa förutsättningar att utvecklas och dessutom få övriga i laget att växa.

Det här är första delen av en temaserie om spelarna som sticker ut. Del 1 - Talangerna

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.
  2. "Nivåindelning - för tränarens eller barnens bästa?" med Pernilla Karlsson, nationell fotbollsutbildare på SvFF, om varför permanent nivåindelning kan slå negativt mot såväl de ”nedgraderade” spelarna som de duktigaste.
  3. "Akademiboomen del 1 av 2" med Elias Minerji gruppchef för NaFu (Nationella fotbollsutbildare) på SvFF, om varför många föreningar erbjuder akademiverksamhet samt föräldrarnas roll i det. 

Tre senaste avsnitten:

Skicka frågor till podden