Podden: På premiär med barnveteranerna

Några har aldrig tidigare spelat i ett lag. Andra har slutat i förtid. Till Värmdö IF:s veteranlag för barn är alla som inte har hittat sin plats i andra föreningar välkomna. Tränaren Christer Alsiö och två barn i laget berättar - och podden får vara med på lagets första tävlingsmatch.

Från en handfull spelare har gruppen på kort tid vuxit till över 50 barn. Podden var med på lagets historiska första match en solig aprildag för att höra med tränare Christer Alsiö och två av spelarna om varför veteranlag för barn behövs. Podden är den tredje och sista delen i temat om barn som sticker ut. 

Podden Svensk Fotboll

Mest lyssnade avsnitten:

  1. "Varför ska man inte toppa?" med SvFF:s Gunnar Pettersson som reder ut begreppen samt bland annat pratar om effekterna av att toppa - både för spelarna som får spela minst och de spelare som får spela mest.
  2. "Nivåindelning - för tränarens eller barnens bästa?" med Pernilla Karlsson, nationell fotbollsutbildare på SvFF, om varför permanent nivåindelning kan slå negativt mot såväl de ”nedgraderade” spelarna som de duktigaste.
  3. "Akademiboomen del 1 av 2" med Elias Minerji gruppchef för NaFu (Nationella fotbollsutbildare) på SvFF, om varför många föreningar erbjuder akademiverksamhet samt föräldrarnas roll i det. 

Tre senaste avsnitten:

Skicka frågor till podden