UEFA-licenser beviljade för samtliga sökande

UEFA-licenser herrfotboll beviljade för alla elva klubbar och UEFA-licenser damfotboll beviljade för alla sju klubbar, vilka är samtliga som ansökt om licens för säsongen 2022/2023.

Svenska Fotbollförbundets licensnämnd har beviljat UEFA-licenser herrfotboll för samtliga elva klubbar som ansökt om det för säsongen 2022/2023. Dessa är AIK Fotboll AB, BK Häcken, Djurgårdens Elitfotboll AB, Hammarby Fotboll AB, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping FK, Kalmar FF, Malmö FF, Varbergs BoIS FC och ÖSK Elitfotboll AB.

Licensnämnden har också beviljat UEFA-licenser damfotboll för samtliga sju klubbar som ansökt om det för säsongen 2022/2023. Dessa är AIK Fotboll AB, BK Häcken FF, Eskilstuna United DFF, FC Rosengård, Hammarby Fotboll AB, Kristianstads DFF och Linköpings FC.

UEFA-licensen, för såväl herrfotboll som damfotboll, omfattar krav angående sportsliga, administrativa, personal-, anläggnings-, juridiska och finansiella kriterier.

Närmare information om besluten kan lämnas av licensnämndens ordförande Richard Johnsson, 070-6982250.