Svenska Fotbollförbundets arkiv

I SvFF:s arkiv kan du hitta dokument från starten 1904 och fram till idag. Här finns protokoll från styrelsen, kommittéer och Förbundsmötet, matchprogram, verksamhetsberättelser, korrespondens och mycket mer.

Var finns arkivet?

Handlingar från tiden 1904-1986 (styrelseåret 1986/1987) finns på Riksarkivet i Arninge norr om Stockholm. Yngre handlingar än så finns kvar i SvFF:s lokaler i Solna.

Kan jag söka i arkivet?

Om det är handlingar från 1986 eller äldre du är ute efter kan du söka i NAD (Nationell ArkivDatabas). Klicka på Personer och institutioner och skriv in Svenska Fotbollförbundet i sökfältet.
Information om Riksarkivet hittar du på http://www.statensarkiv.se.

Om det är nyare material du är ute efter är du välkommen att kontakta SvFF:s arkivarie:
Bartosz Petryk
E-post
Post: Svenska Fotbollförbundet, Bartosz Petryk, Box 1216, 171 23 Solna

Jag vill få tillgång till handlingar ur arkivet

Om du vill titta på handlingar ur arkivet finns det vissa villkor:

  • Verksamhetsberättelser, trycksaker, pressklipp och tävlingsresultat är tillgängliga utan inskränkningar
  • Förbundsstyrelsens protokoll är tillståndsbelagda, Tillstånd kan beviljas av SvFF
  • Övriga delar av arkivet är tillståndsbelagda i 20 år räknat från det datum då respektive handling upprättades, därefter är de tillgängliga utan inskränkningar. Tillstånd kan beviljas av SvFF

Om du vill söka tillstånd att få titta på handlingar där sådant behövs, fyller du i en blankett. Antingen skickar du ansökan via e-post eller via vanlig post (adressen hittar du längre ner på sidan).

Om blanketten inte räcker till för att du söker tillstånd för flera typer av handlingar, kan du använda flera blanketter (du behöver dock inte ange personuppgifter på mer än en blankett). Om blanketten inte räcker till för att fältet Syfte med forskningen är för litet, så kan du fortsätta på ett vanligt papper eller på baksidan av blanketten.

Arkivarie Bartosz Petryk är på plats varannan onsdag, udda veckor. Vissa undantag kan förekomma, boka därför alltid tid om du vill forska i arkivmaterial.

Frågor och tillståndsansökningar tas emot av SvFF:s arkivarie:

Bartosz Petryk
E-post
Post: Svenska Fotbollförbundet, Bartosz Petryk, Box 1216, 171 23 Solna