Samarbetspartners

Svenska Fotbollförbundet och Futebol dá força (FDF) samarbetar för skapa ännu bättre förutsättningar för fler tjejer och kvinnor som vill utvecklas och gå in i någon roll inom fotbollen. På eller utanför planen till exempel som utbildare, tränare, domare, spelare, ledamot eller någon annan roll i klubbar och föreningar.

Futebol dá força (FDF) är en internationell organisation som genom fotboll stärker ledare så att de kan skapa trygga mötesplatser för tjejer. FDF har sedan hösten 2013 samarbetat med och utbildat fotbollsledare (C –diplom) i ett flertal distriktsförbund. Sedan FDF startade i Sverige för 5 år sedan har behovet av fler utbildningar ökat och man har nu en väntelista på kvinnor som vill gå utbildning och engagera sig inom svensk fotboll.
I samarbetet med SvFF och satsningen Plus 10 000 kan FDF bidra till och säkerställa att tjejer och kvinnor som vill engagera sig inom fotbollen som ledare, får bättre möjligheter och förutsättningar att göra detta.  FDF håller utbildningar i hela landet och samarbetet, tillsammans med distriktsförbund och föreningar, stödjer att vi ökar våra möjligheter att nå ännu fler tjejer och kvinnor som står långt utanför föreningslivet idag. FDF har idag över 400 utbildade ledare i  sitt nätverk från Umeå i norr till Malmö i Söder.

- Vår vision är att inte behöva finnas, utan att det vi gör blir normen inom fotbollen. Vi vill att jämlikhet och jämställdhet ska vara självklarheter inom fotbollen och (i förlängningen) i samhället i stort. Genom denna samverkan tar vi flera steg i den riktningen, och det känns väldigt roligt att nu på nationell nivå börja jobba direkt med Svenska Fotbollförbundet, kommenterar FDF:s grundare Cecilia Safaee.

Läs om FDF:s ledarskaps- och fotbollstränarutbildning

För mer information och samverkan, kontakta:

Anna Lundkvist
Email anna@futeboldaforca.com 
Tel +46 708448486

Följ @futeboldaforca på instagram och youtube.

Partner